اگر به دنبال یک بازی با ترکیبی از رمز و رازهای پیچیده، استراتژی، روانشناسی و تعامل اجتماعی هستید و اگر دوست دارید خودتان را در فضایی پر از شک و تردید به چالش کشیده و نقش خود را به بهترین شکل ایفا کنید؛ بازی مافیا مخصوص شماست. مافیا یکی از محبوبترین و جذابترین بازیهای گروهی محسوب میشود که در آن افراد به دو گروه مافیا و شهروند تقسیم شده و ساعاتی پر از هیجان و لذت را تجربه میکنند. در این بازی شهروندان اکثریت ناآگاه بازی هستند که هدفشان شناسایی و خارج کردن گروه مافیایی از بازی است. در مقابل گروه مافیا، که اقلیت آگاه بازی محسوب میشوند، در تلاش هستند تا شهروندان را به جان هم انداخته و با گمراه کردن آنها بازی را به نفع خود به پایان برسانند.
بازی مافیا از آن دسته از بازیهای جذابی است که منجر به افزایش تعامل افراد با یکدیگر و ایجاد تفکر استراتژیک شده و مهارتهای اجتماعیتان را افزایش خواهد داد. اگر دوست دارید آشنایی بیشتری با این بازی داشته باشید و اگر به دنبال یک بازی هیجانانگیز و چالش برانگیز میگردید، تا انتهای این وبلاگ از کافه برد گیم جوی بار با ما همراه باشید.
نگاهی به تاریخچه بازی
شاید برایتان جالب باشد که بدانید این بازی اولین بار در میان دانشجویان مسکو، توسط فردی به نام دمیتری دیویدوف و در سال 1986 به راه افتاد. بعد از آن کمکم وارد خوابگاههای دانشجویی در اروپا و آمریکا شده و افراد بیشتری را به خود درگیر کرد. این بازی در واقع تقابل دو گروه مافیاها و شهروندان است؛ مافیاها اقلیت آگاه و شهروندان اکثریت ناآگاه بازی هستند که در مدت چند ساعت با هم یک بازی هیجانانگیز را ترتیب داده و درصدد پیروزی تیم خود هستند.در دهه 90 میلادی این بازی به اروپا و آمریکا رسید و طرفداران بسیار پیدا کرد. تاریخچه مافیا در ایران به اوایل دهه 80 برمیگردد؛ در ابتدا این بازی تنها مختص قشر خاصی از افراد بود اما با گذشت مدتی، محبوبیت بازی افزایش یافته و بازی در میان تمامی گروههای سنی رواج پیدا کرد.
آشنایی با بازی مافیا
بازی مافیا از دو تیم مافیایی و شهروندی تشکیل میشود. در ابتدای بازی نقش هر فرد به او گفته میشود و افراد از نقش یکدیگر آگاه نخواهند بود؛ تنها تیم مافیا است که اعضای تیم خود را میشناسند و سعی میکنند تا تیم شهروندان را از روند درست بازی خارج کرده و انگ مافیایی به آنها بزنند تا بتوانند کنترل بازی را در دست گرفته و پیروز میدان باشند.روند این بازی بر پایه مذاکرات و تفکر استراتژیک پیش میرود و گروه شهروندان باید بتوانند رفتار گروه مافیایی را تحلیل کرده و با شناخت و بیرون کردن این افراد از بازی به پیروزی شهر در بازی کمک کنند. درست است که تیم مافیایی یکدیگر را میشناسند، اما در صورت استفاده از یک استراتژی مناسب و تصمیم گیریهای درست، تیم شهروند بازی را خواهد برد.
اگر از تیم شهروند هستید، کار شما شناسایی درست هم تیمیهای خود و توجیه آنها برای پیوستن به شما و خارج کردن تیم مافیایی خواهد بود؛ اما اگر از تیم مافیایی هستید، باید خود را یک شهروند جلوه داده و طوری بازی کنید تا اعتماد شهروندان را به خود جلب کرده و با کمک شهروندان بیتجربه شهر را به نابودی بکشانید!
تعداد بازیکنها در بازی مافیا
برای انجام بازی مافیا حداقل به یک گروه 8 نفره نیاز خواهید داشت؛ البته به یاد داشته باشید که افزایش تعداد نفرات جذابیت این بازی را دوچندان خواهد کرد.قوانین بازی مافیا
- اولین قانون مهم در مافیا، داشتن یک گرداننده است؛ گرداننده یا همان راوی، وظیفه حفظ نظم و کنترل بازی را بر عهده داشته و روند بازی را هدایت خواهد کرد.
- بعد از این که نقشهای بازی توسط گرداننده پخش شدند، هیچ کس حق ندارد نقش خود را به فرد دیگری اعلام کند.
- فردی که به هر نحوی در صحبتهای خود، نقش خود را فاش کند از بازی خارج خواهد شد.
- بازی در دو فاز شب و روز انجام خواهد شد و اعلام وضعیت شب یا روز بودن توسط گرداننده بازی انجام میشود.
- زمانی که گرداننده بازی فاز شب را اعلام کرد، تمام بازیکنان باید چشمان خود را بسته نگه دارند، سپس راوی با صدا کردن هر نقش اجازه بیدار شدن به او خواهد داد. در صورتی که نقش خاصی در بازی دارید، حواستان را جمع کنید تا به موقع و با صدا کردن اسم نقشتان، چشمتان را باز کنید اما اگر جزو شهروندان بازی باشید، در طول شب بیدار نخواهید شد.
نقشهای بازی مافیا
در ابتدا بازی مافیا تنها از چند نقش ساده تشکیل شده بود اما به مرور زمان و برای جذابیت بیشتر آن، تعداد انواع بازی مافیا و نیز نقشهای آن بسیار بیشتر شدند.گروه مافیا
- هدف اصلی مافیا این است که شبها یکی از شهروندان را به قتل رسانده و روزها به نحوی رفتار کنند که دیگران نتوانند آنها را شناسایی کنند.